Salomaan Kennel

Kotimme sijaitsee maaseudulla aivan Hämeenlinnan liepeillä Hattulan kunnassa Pekolan kylässä. Hankimme ensimmäisen koiramme Natun heinäkuussa -96 minulle lenkkikaveriksi. Seuraava koira Moona (Cardamom) tuli meille syyskuussa -96. Ja joulukuussa -96 kävimme katsomassa Jeppeä (Kesiliin Aruncus) joka sitten muuttikin meille kolmanneksi koiraksi.

Kennelnimen haimme vuonna 1997 kun olin jo innostunut koira-asioista niin paljon että aioin kasvattajaksi.
Kennelissämme suoritettiin Kennelliiton virallinen tarkastus maaliskuussa 2004 josta saimme erittäin hyvät arvosanat ja kaikki koirat todettiin erittäin hyväkuntoisiksi/hyvin hoidetuiksi ja pentutilamme saivat erityismaininnan toimivuudestaan!
Minut on syyskuussa 2004 hyväksytty SuKoKa:n (suomen koirankasvattajat ry:n) jäseneksi.

Nadjan ensimmäisestä pentueesta Jedin kanssa (om.Tarmo Löfman, Ryttylä) meille jätettiin Salomaan Hiski .

Alaskanmalamuutit tulivat kuvaan kesällä -98 jolloin meille muutti Hauenkuonon Ina. Ja niinhän siinä kävi että muutille tarvittiin kaveri joten jouluna -98 meille tuli Mukluk Nuutpok eli Nuutti . Nuutilla oli koko kennelimme isoimmat tassut jo tullessaan, ja mitä kaikkea Nuutti kerkisikään tekemään. Nuutti pureskeli joka paikan, tiputti kukat/tai söi ne, söi kaiken minkä edes voisi kuvitella syötäväksi.

Koiria meille kertyy kaikenaikaa lisää.... Mieheni Ipe hankki Jaakonsaaren Anulta kolme alaskanhuskynarttua tammikuussa 2001, Comet, Luca ja Debbie ovat aivan ihania ja erittäin kilttejä koiria, meillä oli myös hetken aikaa Silver joka sairastui vakavasti ja joutui muuttamaan koirien taivaaseen vajaan vuoden meillä oltuaan. Lucalla teimme pennut kesällä 2002 ja mieheni oli päättänyt jättää niistä kaikki tyttöpennut itselle jotta saa hyvät juoksijat valjakkoon. Mutta Luca saikin vain kaksi pentua joista toinen oli poika ja joka meni astutuspalkkiona Anulle, tyttö Cindy jäi meille. Niimpä "tarvitsimme" taas lisää koiria... ja kuinka ollakaan saimme Lapista puhelun heinäkuussa 2002 jonka seurauksena meillä on nyt Tuisku, Tuuli ja Viima.

Kolmas alaskanmalamuutti Hauenkuonon Opri tuli meille keväällä 2001 ja samalla jätimme omista kasvateistamme Moonan ja Jedin pennun Salomaan Stellan itsellemme.

Stella sai pentueen marraskuussa 2006 josta kotiin jäi Emmille kaveriksi Salomaan Krista eli "TARA"

Kesällä 2001 mieheni rakensi meille koirankuljetuskärryn jotta saamme koko lauman kulkemaan. Kärry on tullut todella tarpeeseen ja sen kanssa pystyy koko lauman viemään minne tahansa ja koirat ovat erittäin rauhallisia kopeissaan ja esim. leireillä voivat nukkua kopeissa.

Lokakuussa 2003 saapui Belgiasta neljäs alaskanmalamuuttimme Demi (Antarctic´ Explorer Cosmicray) joka on osoittautunut oikein hyväksi tuonniksi!

Elokuussa 2004 haimme Ruotsista viidennen alaskanmalamuuttimme "Millan" (Jiepeer's Vasilla) joka on Nuutin Ruotsissa syntyneitä pentuja.

Kesäkuussa 2006 oli kuudennen alaskanmalamuuttimme vuoro saapua luoksemme Saksasta "Topi" (Lone Wolf Of Kiyara's Wolf Pak) on osoittautunut hyvin energiseksi mutta niin mukavaksi malamuuttipojaksi, väriltään Topi on ensimmäinen musta-valkoinen malamuuttimme. Topi on tehnyt kaikkea mitä meidän muut malamuutit eivät ole tehneet, on jopa purrut tarhan välisen verkon rikki ja kulki siitä toiseen tarhaan kuin ovesta, työnsi useita kertoja päänsä koiraverkon raosta joka oli n.7,5cm x 15xm ja sai päänsä itse poiskin... Suureksi suruksemme Topi sairastui syöpään tammikuussa 2009 ja loppukuusta jouduimme päästämään rakkaamme taivaan rekiurille.

Tammikuussa 2007 lensi Kanadasta kimppakoiramme "Sade" (Kinartic's After The Rain) joka on yhteisomistuksessa Minna Huuhtasen ja Rami Kurikan kanssa ja asustaa Imatralla.
Sateen huonojen lonkkien takia jouduimme jättämään tämän upean luonteen omaavan tytön jalostuksesta.

Helmikuussa 2007 syntyi kenneliimme alaskanmalamuuttipentue Demille ja Nuutille. Olin jo aiemmin päättänyt että jätän siitä yhden tyttöpennun itselleni ja niimpä meille jäi kotiin Salomaan Sinnikpok "SINNI"

Heinäkuussa 2007 Ipe teki pentueen alaskanhuskyllään Tuulilla ja siitä jäi kotiin kaksi poikaa ja yksi tyttö. Pojat ovat Remu & Laikku, tyttö on Usma. Joten Ipen lauma on melkein yhtä suuri kuin minun... Ipen huskyt

Vuosi 2008 toi meille vielä kaksi alaskanmalamuuttia Ruotsista.
"Lucan" (Jiepeer's Tex) joka on yhteisomistuksessa Hanna ja Tero Kanervan kanssa ja asustaa Portaassa kahden kasvattimme Sinnan ja Fannin kanssa.

"Tikin" (Jiepeer's Tikivik). Tiki tuli meille valjakon vahvistukseksi sillä Tikin vanhemmat ovat erittäin hyviä rekikoiria, myös kolme Tikin sisarusta tuli Suomeen samalla reissulla, Voitto, Elwis ja Kiri jotka asuvat omissa perheissään.

Myös yksi samojedi tyttö "Sani" (Salomaan Pati) jäi kotiin pentueestamme loppuvuodesta 2008 ja tulevaisuus näyttää mitä tytöstä tulee...

Vappuaattona 2009 olimme Helsingin lentokentällä vastassa uusinta malamuuttiamme "Onnia" (Qaerquva Onni Of Kiyara's Wolf Pak) mitäpä sitä vappuaattona muutakaan :) Onni saapui samasta kennelistä josta Topi tuli kolme vuotta aiemmin, Onnissa on samoja sukuja taustalla ja toivommekin että saamme yhtä innokkaan rekikoiran kuin Topi oli.

Myös keväällä 2009 oli Ipellä tarvetta uudesta alaskanhuskystä ja niimpä haimme "Helmin" Kittilästä valjakkoon vahvistukseksi. Helmi onkin nyt Onnin paras kaveri :)
Ipe myöskin teki pennut Cindyllä ja jätti niistä itselleen kaksi Lukan ja Kometin joista toivotaan vahvistusta valjakkoon jatkossa (ovat Helmin sisarpuolia).

Jätimme myöskin sijoitukseen Demin viimeisestä pentueesta "Manun" joka asustaa Virpin ja Mikan luona Anjalankoskella kahden kasvattimme Iran ja Minton kanssa.

Vuosi 2010 toi meille useammankin uuden koiran :)
Alkuvuodesta Ruotsista Simoon Ulla-Maijalle sijoitukseen muutti "Pelan" josta toivotaan valjakon vahvistusta Alariestojen valjakkoon...Ulla-Maijalla on myöskin kasvattimme Inka (Salomaan Brisilla)

Keväällä yhteisomistukseen Hanna ja Tero Kanervan kanssa jäi Millan ja Lucan pennuista "Sacu" joten Kanervilla on nyt jo neljä alaskanmalamuuttia:)

Seuraavana oli taas matka Ruotsiin Jiepeer's kenneliin noutamaan uutta tulokasta "Arlaa" joka meni sijoitukseen Kittilään Pauliinalle jolla on jo kaksi alaskanmalamuuttikasvattiamme....

Tällähetkellä (elokuu 2010) odottelemme uusinta tuontiamme joka noudetaan ensikuun lopussa...

Eli tässä tarinamme, lenkkikaverista tulikin valjakkoharrastus ja koiria on enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitellakaan (jokohan kiintiö nyt olisi täynnä?!), kerromme mielellämme koiristamme ja harrastuksestamme lisää, kennelissämme käy viikottain perheitä tutustumassa koiriimme ja meihin, joten TERVETULOA!

 

Etusivu