Löydettyämme alaskanmalamuutit - se oli menoa kerta heitolla:) Tästä hienosta rodusta tuli hetkessä minun ykkösrotuni!

Saatuamme aivan ihanat yksilöt oli selvää ettei määrä jää "vain" kahteen ja kotonamme onkin parhaimmillaan ollut kahdeksan malamuuttia kuten tälläkin hetkellä...

Jokainen koira on harkiten hankittu ja sillä periaatteella että tuli mitä tuli niin koira viettää koko elämänsä meillä, se ei lähde kiertoon eli ei myydä minnekään vaikka siitä ei olisi jalostukseen tai rekiurille ja myös eläkeläiskoiramme viettävät loppuelämänsä meidän kanssamme kunnes sen on aika päästä sateenkaarisillalle - sen olemme niille velkaa.

Kasvatamme alaskanmalamuutteja rakkaudesta tähän hienoon rotuun ja toivomme että useat perheet pääsevät osallisiksi näistä ihanista ALASKANMALAMUUTEISTA!!
Meille tärkeintä on koiriemme luonne ja terveys - ei niinkään näyttelytähteys - vaikka toki on ollut mukavaa kun omat koiramme tai kasvattimme ovat pärjänneet näyttelyissä.

Jokainen pentue harkitaan tarkoin ja etsitään terveitä sulhasia nartuillemme, en niinkään tuijota koirien näyttelysaldoja vaan luonnetta ja terveyttä sekä niiden sukulaisten samoja ominaisuuksia.
Haluan että malamuutti on malamuutti, vahvarakenteinen, isopäinen, massiivinen mutta ei silti mikään jättiläinen, mutta kuitenkin sellainen josta näkee että se on malamuutti eikä sitä luulla huskyksi:)

Kasvateissamme on useita koiria jotka ovat suorittaneet rodunomaisen kuormanvetokokeen KVK ja REK-tuloksen, myöskin kymmenen kasvateistamme on muotovalioita (kaksi usean maan C.I.B.) ja muutamilla on sertejä sekä cacibeja.
Muutama kasvateistamme on kuormanvedon parhainta kärkeä josta kiitos kuuluu kyllä niiden omistajille jotka ovat saaneet koiransa työskentelemään niin hyvin.

Useita perheitä vierailee kennelissäämme viikottain tutustumassa koiriimme ja yleensä ihastuvat koiriemme luonteeseen ja ulkonäköön.
Toivotamme kaikki perheet tervetulleiksi tutustumaan paikanpäälle meihin ja kaikkiin koiriimme emmekä ota pentuvarauksia vastaan tapaamatta perheitä etukäteen.
Pentueemme ovat hyvin haluttuja ja yleensä varattuja jo niiden synnyttyä, ja varaajat saavat heti pentujen synnyttyä tiedon kenelle riitti pentu ja kenelle ei. Annamme perheiden käydä katsomassa pentuja niin usein kuin he haluavat ennen luovutusta.
Pennut syntyvät sisällä kodinhoitohuoneessamme tai yhdessä tyhjässä lastenhuoneessa ja asuvat siinä ensimmäiset 4-5 vikkoa jonka jälkeen ne viettävät päivät tarhassa emonsa kanssa ja mikäli säät suosivat asuvat pennut tarhassa viimeiset 1-2 viikkoa.
Pentumme ovat hyvin sosiaalisia eivätkä arkoja ollenkaan sillä niiden kanssa ollaan paljon ja ne tapaavat paljon ihmisiä.
Pennut tottuvat lapsiin sillä meillä on monta lapsenlasta joista yksi asuu luonamme.
Annamme pentujen mukana kirjalliset ruokinta ja hoito-ohjeet ja autamme aina kun siihen on tarvetta.
Elänlääkäri käy kotonamme siruttamassa pennut ja tekee niille samalla pentutarkastuksen.

KÄYTÄMME JALOSTUKSEEN VAIN KOIRIA

joilla on TERVEET LONKAT ( A tai B),

TERVEET KYYNÄRPÄÄT 0/0 ja TERVEET SILMÄT ja joille on tehty myös

POLYNEUROPATIA DNA testi: HOMOZYGOUS NORMAL (tulos TERVE - EI KANTAJA).

Noudatamme suurelta osin Alaskanmalamuuttiyhdistyksen jalostuskriteereitä, tutkitutamme koiriamme säännöllisesti ainoastaan näyttelykriteeriä en pidä henkilökohtaisesti kovinkaan tärkeänä. Pyrimme siihen että viimeistään siinä vaiheessa kun koiralle suunnitellaan kolmatta pentuetta on sen edellisistä jälkeläisistä vähintään puolet Pevisa-kuvattuja ja mikäli mahdollista niin jo aiemmin olisi kuvaustuloksia.. Onneksi olemme saaneet kasvattiemme omistajat hyvin osallistumaan ns. kimppakuvauksiin.
Edellytämme pentujemme ostajilta PEVISA-kuvauksia noin 1½ - 2 vuoden iässä, näyttelyissä käyminen on jokaisen perheen oma asia.

Toivoisin että kun etsitte pentua itsellenne tutkitte myöskin koiranetistä alaskanmalamuuttien terveystietoja, selvitätte onko harkitsemanne yhdistelmän koirat testattu myös POLYNEUROPATIAN osalta (ko. sivustolta löytyy myös testatut alaskanmalamuutit) sekä tutustutte eri kasvattajiin ja käytte vaikka koiranäyttelyissä katsomassa niin koiria kuin kasvattajiakin.
Halutessanne tutustua meidän tiimiin Sinniin, Onniin, Unkkaan, Lottaan, Metteen, Giniin, Urhoon ja Donnaan - soittakaa tai laittakaa meiliä ja sovitaan aika jolloin tulette tutustumaan. TERVETULOA!

Etusivu